Deze website maakt gebruik van cookies. Bij het doorgaan van het bekijken en gebruiken van deze website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Snoep Recycling Programma - GESLOTEN

Actieve inzamelteams
138
Afval verzameld
595.791
Ingezameld geld
€ 12.126,34

Recycle jouw snoepverpakkingen met Fruittella

Je kent Fruittella natuurlijk van de vierkante snoepjes. Maar wist je ook dat deze snoepjes enkel natuurlijke producten bevatten? Daarbij maken zij al jaren op een verantwoorde wijze Fruittella. Nu willen ze nog een stap verder gaan. Samen met TerraCycle verzamelt Fruittella door heel Nederland alle snoepverpakkingen om ze daarna te recyclen tot nieuwe duurzame producten. Consumenten die hun snoepverpakkingen inleveren, krijgen als beloning TerraCycle punten die ze kunnen inwisselen in geld wat te schenken valt aan een zelf gekozen goed doel of school. 

Thumbnail for Snoep Recycling Programma - GESLOTEN
Deel dit programma met je vrienden!

Belangrijk!

Het Snoep Recycling Programma is vanaf 1 februari 2017 gesloten. 

Alle inzendingen die binnen komen zullen geen TerraCycle punten opleveren. 

Hoe het werkt

  • Maak een gratis account aan en meld je vervolgens aan voor het Snoep Recycling Programma.
  • Spaar al je lege snoepverpakkingen (ongeacht het merk) en stop ze in een (oude) doos. Vraag ook iedereen in je omgeving om mee te helpen in te zamelen!
  • Zodra je genoeg hebt ingezameld ben je klaar om de snoepverpakkingen op te sturen. Zorg ervoor dat de doos goed dichtgeplakt is. Print vervolgen het gratis verzendlabel en plak deze op de doos. Breng nu het pakket naar het postkantoor.
  • Zodra het bij ons binnenkomt wordt de doos gewogen. Voor elke snoepverpakking (we hanteren een gewicht van 2,8 gram per snoepverpakking) ontvang je 2 TerraCycle punten voor het goede doel. Wij gaan de verpakkingen recyclen tot mooie en duurzame producten. 

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Wat je kan recyclen in dit programma

Geaccepteerd afval:
Deze snoepverpakkingen, ongeacht het merk (dus niet alleen Fruittella), kan je opsturen:
- Individuele snoepwikkels
- Grote snoepzakken
- Kauwgom verpakkingen

LET OP: Medicijnenstrips worden niet geaccepteerd in dit programma.

Tips voor recycling

Om deze afvalstroom goed te kunnen recyclen is het belangrijk dat het product schoon en leeg is. Als je ervoor kiest om te producten af te spoelen, zorg er dan voor dat het droog wordt opgestuurd.

Wat er gebeurt met het afval

 

 

Eenmaal ingezameld worden de verpakkingen schoongemaakt en gesmolten tot hard plastic wat gebruikt kan worden voor nieuwe gerecyclede producten.

Beloning

TerraCycle Punten

TerraCycle punten, waarbij 1 punt gelijk staat aan €0,01, kunnen ingewisseld worden voor giften of donaties aan een goed doel of vereniging naar keuze. Klik hier om meer te weten te komen over ons punten programma.

Hulpmiddelen

Heb je hulp nodig bij het inzamelen? Hieronder vindt je handige hulpmiddelen die je kan gebruiken.

Meer informatie over Fruittella

Fruittella neemt al jaren haar verantwoordelijkheid als het gaat om natuurlijke kleur- en smaakstoffen en portieverpakkingen. Een logische volgende stap is om samen met consumenten verantwoord om te gaan met snoepverpakkingen. De samenwerking met TerraCycle levert hier een goede bijdrage aan. 

Lees hier meer over Fruittella.

Probeer ook...

Om jouw zero waste initiatieven verder te helpen zijn wellicht andere programma's iets voor jou.